onsdag 24. oktober 2018
Forside >> Nyheder >> 2011 >> De første Cru-slotte i Bordeaux bliver økologiske

De første Cru-slotte i Bordeaux bliver økologiske

Chateau Guiraud og Chateua Pontet Canet er blevet Bordeaux’s første Grand Cru slotte, der er certificeret økologiske. Pontet Canet i Pauillac og Chateau Guiraud i Sauternes har opnået fuld Agence Bio (AB) økologisk certificering – Pontet Canet for sin 2010 årgang og Guiraud fra 2011. Chateau Guiraud er også registreret som BioViticulture.

Guiraud vil også som det første af de klassificerede slotte, sætte det økologisk mærkat på etiketten, mens Pontet Canet vil gå stille med dørene uden nogle ydre tegn, selvom slottet har været biodynamisk siden 2006.

Både Chateau Climens i Sauternes og Chateau Sénéjac i Haut Médoc arbejder i øjeblikket også på at konvertere til fuld biodynamisk vindyrkning. I alt er 59 franske vingårde certificeret biodynamisk med Biodyvin, blandt andet Domaine Leflaive i Bourgogne og Zind-Humbrecht i Alsace. I slutningen af 2010 var der 3.024 ejendomme, der var certificeret økologisk med Agence Bio (AB).

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*