torsdag 15. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Chris de Burgh sætter vinsamling på auktion

Chris de Burgh sætter vinsamling på auktion

Singer-songwriter Chris de Burgh bliver den seneste kendis til at sælge ud af sin vinsamling på auktion. Chris de Burgh, der nok er mest kendt for nummeret “The Lady in Red” fra 1986, sætter 320 flasker og 84 magnum på Christie’s auktion i London i næste måned. Det er hovedsagelig rødvin, fordi “min kone, datter og jeg meget hellere drikker hvid”.

“Jeg begyndte at tænke på at sælge et udvalg af vine fra min samling for omkring fem år siden,” sagde de Burgh. “Ser man på økonomien i vinhandelen og hvordan priserne svinger, besluttede jeg, at nu var det rigtige tidspunkt. Alle vinene, jeg sælger, har jeg faktisk smagt på en eller anden måde, så jeg ved hvad jeg går glip af, men jeg tror, at tiden er inde til at andre for lov til at nyde dem i stedet for mig.”

Højdepunkterne i auktionen er en kasse 1945 Chateau Lafite-Rothschild, en 62-magnum vertikal samling af Chateau Mouton-Rothschild (1945-2005). Der er også en kasse 1961 Chateau Latour og et udvalg af sjældne og modne Chateau d’Yquem.

Auktionen finder sted i Christie’s King Street auktionslokaler i London den 24. marts.

 

 

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*