onsdag 23. januar 2019
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Cheval Blanc og Clerc Milon afslører nye grønne vingårde

Cheval Blanc og Clerc Milon afslører nye grønne vingårde

To store nye anlægsarbejder – på Chateau Cheval Blanc og Château Clerc Milon – hævder at være grønne og have state-of-the-art miljøfordele. Mange slotte afslører nye tiltag i løbet af Vinexpo og i år har der været fokus på det grønne og bæredygtige. Både Cheval Blanc og Clerc Milon investerer millioner af Euro i højt certificerede bygninger, der fuldt ud anvender tyngdekraften til at transportere vinen rundt i vineriet.

Arkitekt Bernard Mazières har på det Mouton-ejede Clerc Milon skabt en ny vingård, hvor 300 kvadratmeter solfangere producerer elektricitet, der dækker 100% af energibehovet. På Cheval Blanc har arkitekten Christian de Portzamparc brugt et åndbart materiale kaldet Mashrabiya til væggene for at lette naturlig ventilation og der bygges dybe, underjordiske kældre for at minimere brugen af aircondition.

Cheval Blanc bliver overdækket med græs og vilde blomster, mens den udvendige del ved Clerc Milon udelukkende er fremstillet af IPE træ – det hårdeste kendte træ – og den hvide sten fra Médoc. Moutons tekniske direktør Philippe Dhalluin fortalte Decanter.com: “For to år siden besluttede vi, at Clerc Milon burde have sit eget tekniske team og hyrede Jean Emmanuelle Danjoy fra Opus One. Den nye vingård er en del af den samme proces med fokus på kvalitet og at give det sin egen identitet. Et nyt mærke fra 2010-årgangen vil yderligere understrege dette.”

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*