tirsdag 23. oktober 2018
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Chateau Carmes Haut-Brion solgt for et rekordbeløb

Chateau Carmes Haut-Brion solgt for et rekordbeløb

Château Carmes Haut-Brion i Bordeaux er blevet købt for 18 mio € – en rekord pris. Ejendommen, der ligger i Pessac-Leognan, blev købt af Patrice Pichet, leder af Bordeaux ejendomsselskabet Groupe Pichet. Dette er hans første vingård køb. Pichet har efter sigende betalt 18 mio € (134 mio DKK) for slottet i november 2010 til ejerne Didier Chantecaille-Furt og hans datter Penelope.

Vingården ligger tæt på Château Haut Brion (de to slotte havde samme ejer, Jean de Pontac, i en del af det 16. århundrede). På trods af samme beliggenhed og terroir kommer Carmes dog sjældent i nærheden af sin navnebror, når det gælder kvalitet.

Carmes Haut-Brion har 4,7 ha vinmarker og yderligere 3 hektar park. Det betyder, at salgsprisen svarer til 3,8 mio € pr. hektar – hvilket ifølge den lokale avis Sud Ouest, er det højeste beløb nogensinde betalt pr. ha for en vingård i Bordeaux, selv om der tages hensyn til, at prisen også indeholder den tilstødende park og det attraktive slot fra det 19. århundrede. Typisk er prisen på de mest eftertragtede vinmarker i de mest prestigefyldte appellationer som Pauillac eller St.-Emilion omkring 1 mio € pr. ha, op til 1,5 mio € i særlige tilfælde.

I 2007 betalte Martin og Olivier Bouygues 140 mio € for det 65 ha store Château Montrose i Saint Estephe (ca. 2 m € pr. hektar) og de Bouard familien fra Chateau Angelus betalt 10 mio € for en 50% ejerandel i 6 ha store Château Bellevue i St Emilion – også i 2007.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*