20. juni 2008

Rhône-producenten Michel Chapoutier planlægger at lave Champagne i Côtes des Bar i det sydlige Champagne. Chapoutier har meldt sig ind i Aube kooperativet og har købt en halv hektar vinmark i Riceys som en del af medlemskabet. Kooperativet fremstiller champagnen Devaux og kooperativet har lavet en distributionsaftale med Chapoutier om at han sælger champagnen i Rhône mod at Devaux sælger Chapoutiers vine i Champagne.

Det er endnu uvist hvornår den første champagne kommer på markedet – projektet er endnu på analyse-stadiet. Aube området er mest kendt for at producere Pinot Noir til rosé Champagne. Chapoutier laver biodynamisk vin i Rhône og det skal champagnen også være.

Om forfatteren 

Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Giv en kommentar

Din email adresse offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Bay Vine