mandag 6. april 2020
Forside >> Nyheder >> 2011 >> Chapoutier på udkig efter engelske vinmarker

Chapoutier på udkig efter engelske vinmarker

Michel Chapoutier er på udkig efter jord i England, hvor han kan fremstille vin. Rhone-veteranen er overbevist om, at engelsk vin har en fremtid, og han er aktivt søgende efter jord. Men ikke i de mere traditionelle områder i Kent eller Sussex, hvor hovedparten af engelsk vin laves.

“Jeg vil gerne være en pioner. Jeg er ikke interesseret i kalksten – rødderne spredes ikke langt nok, og det giver ikke interessant mineralitet til vinen”, siger han til Decanter.com. Han ville ikke røbe, hvilken region han er interesseret i, da det sikkert ville presse priserne op, men han er sikker på potentialet i engelsk vin.

Chapoutier ønsker ikke at fremstille mousserende vin, da den altid kun vil være næstbedst i forhold til Champagne. I stedet undersøger han potentialet i den schweiziske drue Chasselas, som han mener er meget velegnet til det engelske klima og terroir.

Chapoutier har netop udgivet en ny serie af vine fra Alsace, herunder grand cru Riesling. Han laver også vin i det sydlige Frankrig, Australien og Portugal.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*