onsdag 21. november 2018
Forside >> Nyheder >> 2009 >> Bordeaux vil teste Chardonnay og Chenin Blanc

Bordeaux vil teste Chardonnay og Chenin Blanc

Nye druetyper kan snart dyrkes i Bordeaux, hvis den franske appellationskomite godkender testen af disse. INAO beslutter i slutningen af februar om der må plantes f.eks. Chardonnay, Syrah, Zinfandel og Chenin Blanc som en test i Bordeaux. For øjeblikket er de alle sammen ulovlige.

Testen vil løbe i otte år. I dette tidsrum kan maksimalt 10% af en vinmark, der deltager i testen indeholde en ny druetype. Men de nye druer kan anvendes som blanding til vin, der sælges – dog må max. 30% udgøres af nye druetyper.

Veronique Barthe fra Chateau la Freynelle, som arbejder på projektet siger: “Vi er ikke ude på at lave en 100% Syrah i Bordeaux men vil teste hvilke druer, der passer bedst til hvilket terroir i regionen med henblik på at introducere dem, hvis de giver virkelig værdi.”

Forsøget skal også ses i relation til et potentielt varmere klima i Bordeaux, så man kan teste hvilke druer, der kan tilpasse sig højere temperaturer.

De røde druer i forsøget bliver Marselan, Syrah, Zinfandel og Arinarnoa, mens de hvide er Liliorila, Chardonnay, Petit Manseng Blanc og Chenin Blanc. I dag er følgende druer godkendte i Bordeaux: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc for de røde med Petit Verdot, Carmenere og Malbec som supplement. Sauvignon Blanc, Semillon og Muscadelle er de vigtigste hvide druer med Ugni Blanc, Odenc, Colombard, Mauzac og Merlot Blanc som supplement.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*