torsdag 25. april 2019
Forside >> Nyheder >> 2008 >> Bordeaux personligheder har ingen problemer med global opvarmning

Bordeaux personligheder har ingen problemer med global opvarmning

Vinpersonligheder fra Bordeaux forudser at klimaforandringer kan have en positiv indflydelse på vindyrkningen i regionen. På Vin- og klimakonferencen i Barcelona for nylig gav bl.a. Michel Rolland, Jacques Lurton og Bruno Prats udtryk for, at global opvarmning giver nye muligheder som ikke eksisterede tidligere.

“I 1970’erne måtte vi chaptalisere (tilsætte sukker for at øge alkoholindholdet) i alle årgange. I 1990’erne måtte jeg chaptalisere og anvende omvendt osmose i halvdelen af årgangene. I dag behøver jeg ikke at foretage mig noget”, sagde Bruno Prats fra 2. Cru slottet Cos d’Estournel.

“Jeg tror der er store muligheder for Bordeaux”, sagde Lurton. “Selvom vi må fokusere på forsyningen af vand og få tilladelse til at kunstvande.” Michel Rolland mente, at det var for tidligt at sige noget om klimaforandringers indflydelse eller forudse de negative indvirkninger. “Fakta er, at vin smager anderledes i dag end for år tilbage og det skyldes mange forskellige faktorer. Den globale opvarmnings rolle er overspillet”, sagde Rolland.

Og så nævnte Rolland, at ikke mindst moderne teknologi har spillet en større rolle for vinproduktionen end klimaforandringer har. “I dag har vi mere sukker, fordi vi ønsker mere sukker. Vi har blødere tanniner fordi vi arbejder bedre i vinmarkerne og på vingården for at fjerne det grønne. At give global opvarmning skylden for dette er en overdrivelse”, sluttede Rolland.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*