tirsdag 21. november 2017
Forside >> Artikler >> Bodega Otazu

Bodega Otazu

Bodega Otazu – den nordligste vingård i Navarra

Bodega Otazu har en lang historie. Siden det 15. århundrede har Senorio de Otazu været indvolveret i at fremstille vin i området og noget af den bedste vin, da vinen blev serveret ved det kongelige hof i 1600-tallet. I 1860 blev der på ejendommen opført en efter tiden meget stor fransk inspireret vingård med en kapacitet på 200.000 liter i egefade. Og i 1991 blev en af de mest moderne vingårde i Navarra bygget med det klare mål at fremstille nogle af de bedste vine i Navarra.

otazuBodega Otazu er beliggende lidt for sig selv i den nordlige del af Navarra og er det nordligst beliggende område i Spanien, hvor der dyrkes rødvin. Der er kun 58 km til Atlanterhavet (Biscayen) og et relativt køligt klima hersker, hvilket giver langsomt udviklede druer af høj kvalitet.

Der er i alt 110 ha med vin. Druerne er Tempranillo (25 ha), Merlot (34 ha) og Cabernet Sauvignon (37 ha) til de røde vine og Chardonnay (14 ha) til de hvide vine. De meget plantede druer i Navarra, Garnacha og Viura, anvendes således ikke her.

På Bodega Otazu anvendes der som på de fleste vingårde i Navarra mange egefade til lagring af vinene. Men til forskel fra de fleste andre anvendes der udelukkende egefade af fransk eg. Den billigere og “sødere” amerikanske eg, findes således ikke her. Der er i alt 2.000 egefade, hvor 25% udskiftes hvert år.

Der fremstilles 5 forskellige vine på Bodega Otazu. Alle 3 røde vine lagres på nye egefade og også den ene hvide vin kommer i berøring med egefad, idet den både gærer og lagrer på fad.

Otazu Chardonnay 2003
En frisk, frugtig og balanceret vin med en god syre. Fremstillet af 100% Chardonnay. Den danske pris er kr. 73,25.

Otazu Chardonnay 2000 Barrel Fermented
Fin duft af toast, smør og moden frugt. God struktur og en fin, silkeblød og lang smag. Prisen er kr. 131,25.

Otazu Crianza 2001
En blend af Tempranillo (60%), Merlot (20%) og Cabernet Sauvignon (20%). Vinen har lagret 14 måneder på franske egefade og 24 måneder på flaske inden den er frigivet til salg. Den har en duft af mørke bær og vanille. Den er mellemfyldig med god frugt, blødhed og en let sødme til slut. Prisen er kr. 85,50.

Otazu Reserva 1999
En blend på Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (20%) og Tempranillo (10%). Vinen har lagret 18 måneder på egefade og 30 måneder på flaske inden den er frigivet til salg. Den har en intens duft af mørke bær, læder, vanille. Smagen er lang, moden, intens og med en lang vedvarende smag. Prisen er kr. 124,75.

Palacio de Otazu Altar 1999
Dette er Otazu’s topvin. Fremstillet i en klassisk “Bordeaux-blanding” på Cabernet Sauvignon (80%) og Merlot (20%). Den har lagret 18 måneder på nye franske egefade og derefter 30 måneder på flaske. Vinen har en intens duft med moden frugt, mineraler, mint og lidt vanille. Smagen er fyldig, kompleks og velbalanceret. Robert Parker har givet vinen 91/100 pts. Desværre føres vinen ikke i Danmark.

Bodega Otazu: http://www.otazu.com/

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*