onsdag 24. oktober 2018
Forside >> Nyheder >> 2009 >> Beaujolais producenter i retten for at chaptalisere

Beaujolais producenter i retten for at chaptalisere

53 vinproducenter fra Beaujolais er i retten i denne uge, tiltalt for ulovligt at tilføre sukker til deres vin. Dette kaldes også chaptalisering og er tilladt i Frankrig i følge ganske bestemte retningslinier, men disse overskred de involverede producenter. De fleste producenter har erklæret sig skyldige i at have tilført for meget sukker, så alkoholniveauet blev forhøjet med 2,5%-point i stedet for de tilladte 2%.

En talsperson for de tiltalte har forklaret, at det dårlige vejr i 2004 gjorde det nødvendig at chaptalisere og at producenterne havde håbet på at få tilladelse til 2,5% og derfor gik i gang på forventet efterbevilling. Denne tilladelse kom dog ikke og derfor havnede de på den forkerte side af loven.

Retten ser også på, hvordan producenterne fik fat i sukkeret, da der også er strenge regler for salg af sukker til vinproducenter. Fire supermarkeder og fire leverandører er tiltalt for illegalt at købe og sælge omkring 600 tons sukker mellem 2004 og 2007.

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*