fredag 21. april 2017
Forside >> Artikler

Artikler

Vinene fra Peter Sisseck

dominio de pingus

Peter Sisseck er uden tvivl den mest kendte dansker i den internationale vinverden. Og meget fortjent endda. Kendskabet er kommet med vinen alle kender, men de færreste har smagt, Pingus, fra Ribera del Duero i Spanien. Men Peter Sisseck er involveret i flere vinprojekter end Pingus, så her kommer en lille gennemgang af de forskellige vine, som er lavet med ... Læs mere »

Moet & Chandon

moet & chandon

Moët & Chandon er i dag et kæmpe luksusbrand og en del af LVMH – Louis Vuitton Moët Hennesy. Med over 1000 hektarer vinmarker i Champagne og mere end 26 millioner flasker produceret årligt, er Moët & Chandon verdens største champagnehus. Berømtheder såsom Scarlett Johansson repræsenterer i dag det store brand, og den berømte tennisspiller Rodger Federer blev den 30. ... Læs mere »

Cristal Champagne – Louis Roederer

Cristal Champagne fra champagnehuset Louis Roederer har en lang historie fra en paranoid tsar til ekstravagante rap-stjerner, der dog har det til fælles, at de elsker champagne. Champagnen er oprindelig udviklet til Tsar Alexander II i Rusland men har også – og nogle steder stadigvæk – haft en meget stærk tiltrækning som den foretrukne drik for en række musikere i ... Læs mere »

Vin til lam og påske

vin til lam

Vin og lam hører sammen! Det har det ikke altid gjort i Danmark for begge har først for gjort sine indtog i 1970’erne, hvor vi for alvor fik billig vin på hylderne og begyndte at importere lam fra især New Zealand. Siden er det gået stærkt og i dag er det helt naturligt at servere både lam og vin. Vi ... Læs mere »

Luigi Einaudi Barolo

Ud over at være kendt for at producere Barolo så er Luigi Einaudi måske mere kendt for at være Italiens første præsident, idet han blev valgt i 1948 i Italiens første republik. Længe før dette havde han dog købt en vingård i Dogliani i Piemonte. Det var i 1897 og der var han blot 23 år gammel. Dogliano området ligger ... Læs mere »

Chateau Petrus

Château Petrus er vel verdens første kultvin. Med kultvin skal forstås en vin, som ikke nødvendigvis har nogen særlig klassifikation, bliver fremstillet i beskedne mængder og som selvfølgelig er nær det perfekte. Disse forhold gør, at mange vinsamlere efterspørger vinen og at den derfor bliver sjælden og voldsom dyr. Alle disse forhold kendetegner Château Pétrus. Det er en lille ejendom ... Læs mere »

Gaja – Kongen af Piemonte

Når man besøger vinproducenter i Piemonte er der ingen tvivl om, hvem de enkelte producenter har mest respekt for. Svaret er Gaja, som synes en klasse over alle andre, vel det nærmeste man kommer en aristokratisk familie på disse kanter. Jeg havde da også set frem til mit besøg hos “kongen af Piemonte”, som den danske importør havde været så ... Læs mere »

Bordeaux 2010

Bordeaux 2010 er historien om endnu en stor årgang i Bordeaux. Den følger efter den fantastiske årgang 2009, så det giver minder om de to gode årgange i 1989 og 1990. Det er dejligt med den megen gode vin fra Bordeaux, ulempen er de stigende priser, som vi sikkert vil se og det endda oven på det skyhøje prisniveau fra 2009. Læs mere »

Bernard Magrez – en mester i luksusvin

Som vi sidder der i riddersalen på La Tour Carnet til frokost med Bernard Magrez kan man ikke lade være med at tænke lidt over mødet med denne ekstraordinære mand. Egentlig startede det 24 timer tidligere til en pressefrokost på Restaurant Nimb i København, hvor H.J. Hansen Vin havde indbudt den danske verdenspresse til at møde Bernard Magrez og smage ... Læs mere »

Grønt design i Californiens vinhuse

De californiske vinhuse er ikke kun opsat på at lave gode vine, men også at gøre det på en miljømæssig, ansvarlige måde. Mindre affald, dyrkning af markerne uden brug af syntetiske pesticider eller kemisk gødning, mindre vandforbrug, brug af biobrændsel for traktorer samt sol- og vindenergi er blevet næsten lige så vigtigt som selve vinen. Læs mere »