torsdag 15. november 2018
Forside >> VinTest >> 2014 >> Acustic Celler Brao Montsant 2011

Acustic Celler Brao Montsant 2011

acustic celler brao 2011Acustic Celler er en forholdsvis ny vingård etableret i 2004 af Albert Jané, som også laver vin i Penedès. Vingården er beliggende i Montsant og man forsøger at lave vinen uden indblanding af for mange ting. Dyrkningen er traditionel og man forsøger at undgå for megen teknik – det er vinmarkens terroir, der skal tale.

På kort tid har Acustic Celler formået at komme på vinkortet på mange restauranter i Barcelona – både dem med Michelin stjerner og de mere almene tapasbarer og nu har vinene altså også fundet vej til Danmark.

Acustic Celler Brao Montsant er topvinen fra Acustic. Den er lavet fra gamle Garnacha og Carignan vinstokke, der er plantet mellem 1930 0g 1940 og som kun giver et minimalt udbytte. Høsten foregår ved håndkraft og efter gæringen er Brao lagret på nye og et år gamle franske egefade. Det er en kraftfuld vin, der sikkert kan lagre længe og som uden tvivl har godt af at blive hældt på karaffel inden den drikkes.

Acustic Celler er en forholdsvis ny vingård etableret i 2004 af Albert Jané, som også laver vin i Penedès. Vingården er beliggende i Montsant og man forsøger at lave vinen uden indblanding af for mange ting. Dyrkningen er traditionel og man forsøger at undgå for megen teknik – det er vinmarkens terroir, der skal tale. På ...

Bedømmelse

Antal Stjerner
Score:
92 pts.
Område:
Spanien - Montsant
Type:
Rødvin - Garnacha (Grenache), Carignan
Pris:
210,00
Vinhandler:
Vinova

Blockbuster

Beskrivelse: Rødviolet farve. Intens duft af mørke bær, lidt peber, mokka. Mellemfyldig til fyldig vin med flot frugt og en smag, der er intens og lidt krydret i det men også har flot mineralitet og en lidt mintet friskhed. Imponerende vin. Vinen passer godt til lam og oksekød.

Brugerbedømmelser: Bliv den første ...
100

Om Jan Olsen

Jan har drevet VinForum siden 1997 og er dermed en af de mest erfarne online vinskribenter. Læs mere end 5.000 sider om alt fra vinens verden.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.Obligatoriske felter er markerede *

*